از ساعت ده و نیم امشب در عراق وضعیت فوق العاده اعلام شده است. به گزارش خبرگزاری ها فقط در یک ماه گذشته بیش از ۹۰۰ نفر در عراق کشته شده اند. خبرگزاری فرانسه آمار کشته شدگان را در سال ۲۰۱۴ یعنی تنها طی ۵ ماه گذشته ۴۶۰۰ نفر اعلام کرده است. درگیری های داخلی رو به خشونت غیرقابل کنترلی میرود. امروز استان نینوا در شمال غرب عراق و مرکز آن " موصل" که دومین شهر بزرگ عراق محسوب میشود، " به تصرف نیروی داعش درآمد. نیروهای داعش استانداری، فرودگاه و ستاد فرماندهی نینوا را تصرف و نزدیک به هزار و چهارصد زندانی را آزاد کرده اند. همچنین کنترل فرودگاه موصل و دو شبکه تلویزیونی را در دست دارند. بیش از این نیز شهر فلوجه به دست آنها تسخیر شده بود.
درگیری ها در استان کرکوک بین نیروهای داعش و ارتش عراق ادامه دارد. به گفته برخی منابع، تا کنون چهار منطقه در غرب کرکوک نیز به دست نیروهای داعش افتاده است. درگیری ها به اطراف بغداد گسترش یافته. بر اثر انفجار سه اتوموبیل بمب گذاری شده در استان های دیالی و صلاح الدین بیش از سی نفر کشته و بیش از صد نفر زخمی شده اند. هفته گذشته شهر سامرا در شصت کیلومتری بغداد برای مدتی در دست نیروهای داعش بود.
اسامه نجیفی رئیس پارلمان عراق طی بیانیه ای از مردم خواست تا با نیروهای ارتش علیه داعش همکاری کنند. همچنین آمریکا اعلام کرده است که بر اساس پیمان استراتژیک به عراق کمک خواهد کرد.
از طرفی سایت العربیه امشب نوشت : " قاسم سلیمانی در عراق بسر میبرد.... و اطلاعات موثق از عراق حاکی از آن است که قاسم سلیمانی فرمانده لشکری است که دهها گردان از گروههای شبه نظامی را تشکیل داده تا در کنار ارتش عراق و ارتش سوریه ...بجنگند.."
در این میان مجاهدین در سایت های خود نیروهای شورشی را رسما عشایر انقلابی می خوانند که بر علیه دولت مالکی بپا خاسته اند و تصرف شهر موصل و پیشروی آنها به سمت بغداد را پیروزی انقلابیون بر نیروهای مالکی اعلام میکنند.
قضاوت کردن در مورد ماهیت نیروهایی که با ارتش عراق و دولت مالکی در حال جنگ هستند ساده نیست. آیا آنطور که رسانه های بین المللی تبلیغ میکنند، نیروهای داعش تروریست های وابسته به القاعده هستند؟ و یا آنطور که مجاهدین میگویند، عشایر انقلابی مخالف دولت مالکی میباشند که برای آزاد کردن عراق سلاح بدست گرفته اند؟
هر کدام که باشد در این اصل مهم تغییری بوجود نمی آورد که جان ساکنان لیبرتی در عراق بصورت روزافزون در خطری بسیار جدی قرار دارد. شرایط عراق به هر سمتی برود در حال حاضر چشم انداز امنیت در آن وجود ندارد. عراق برای مدتهای طولانی در ورطه جنگ داخلی افتاده و به هر سمت که سنگینی کفه بچرخد. ساکنان لیبرتی به عنوان هدف آسان در معرض قتل عام انتقام جویانه قرار دارند. نجات جان آنها وظیفه تمام کسانی است که کوچکترین امکانی در این رابطه می توانند فراهم کنند. اما بسیج عمومی در جهت نجات جان ساکنان لیبرتی در درجه اول وظیفه اصلی و مهم سازمان مجاهدین میباشد که مسئولیت اول را در قبال حفظ جان اعضایشان بعهده دارند. کاربرد سه وکیل برای هر ساکن لیبرتی در اینجا مشخص میشود.به خاطر داشته باشیم شعار " میتوان و باید" مریم رجوی اگر در نجات جان ساکنان لیبرتی کاربرد نداشته باشد در هیچ کجای دیگر نخواهد داشت.
کمپین ما از سازمان ملل، کمیساریای عالی پناهندگان میخواهد تا در درجه اول حفاظت کامل ساکنان لیبرتی را در برابر این درگیری ها که ربطی به آنها ندارد تامین کرده و بلافاصله به انتقال آنها به کشور ثالث مبادرت کنند.
همچنین بار دیگر مسئولیت مجاهدین را در قبال حفظ جان اعضای زندانی خود در عراق یادآوری میکنیم. تا با تمام امکانات خود به خروج و انتقال ساکنان لیبرتی اقدام کنند و از خانواده ها در این رابطه کمک بگیرند. مرگ در کمین ساکنان لیبرتی نشسته است.
عاطفه اقبال - 10 ژوئن 2014
از طرف کمپین برای انتقال فوری ساکنان لیبرتی به کشور ثالث
از طرف کمپین برای انتقال فوری ساکنان لیبرتی به کشور ثالث
کامنت ها در فیسبوک
43 commentaires
Atefeh Eghbal
علی جوانمردی :
دو لشکر و بیش از 60 هزار نیروی نظامی ارتش عراق در مقابل کمتر از 2000 شبه نظامی داعش دوام نیاورد و دومین شهر بزرگ عراق ، موصل به کنترل دولت اسلامی عراق و شام درآمد. ارتش عراق انگیزه ای برای مبارزه با گروههای تروریستی ندارد. بویژه اکنون که موضوع به اختلاف شیعه و سنی ارتباط دارد. بین شیعه ، سنی و کرد در عراق شکاف بزرگی ایجاد شده. جنگ داخلی در عراق و سوریه دیگر از کنترل خارج شده. عراق آبستن حوادث مهمی است. در صورتیکه دولتمردان عراقی حکیمانه به حل بحران نپردازند، اوضاع بدتر خواهد شد. شاید هم این درد تولد کشورهای جدیدی در منطقه است!!
دو لشکر و بیش از 60 هزار نیروی نظامی ارتش عراق در مقابل کمتر از 2000 شبه نظامی داعش دوام نیاورد و دومین شهر بزرگ عراق ، موصل به کنترل دولت اسلامی عراق و شام درآمد. ارتش عراق انگیزه ای برای مبارزه با گروههای تروریستی ندارد. بویژه اکنون که موضوع به اختلاف شیعه و سنی ارتباط دارد. بین شیعه ، سنی و کرد در عراق شکاف بزرگی ایجاد شده. جنگ داخلی در عراق و سوریه دیگر از کنترل خارج شده. عراق آبستن حوادث مهمی است. در صورتیکه دولتمردان عراقی حکیمانه به حل بحران نپردازند، اوضاع بدتر خواهد شد. شاید هم این درد تولد کشورهای جدیدی در منطقه است!!
شک و تردید که نیروهای داعش در موصل ونینوا حاکم نیستند یک سندیت خبری تاکنون نداشته است برعکس خبرگزاریها همگی در داعش بودن نیروها تکیه دارند که البته در گذشته هم هواداران مجاهدین خلق بر اساس ذهنیت خود مدعی بودند مثل امروز در آنجا "انقلابیون "ی وجود دارد . همانطور که در سوریه هم در ابتدا همه را "انقلابی " بعد مجبور به محدود کرد ن آن به "ارتش آزادی "سوریه شدند که متحد آمریکاست. این نیروی "انقلابی "ادعایی هیچ صدایی ظاهرا ندارد، هیچ سخنگویی ندارد ؟ به نظر من این ادعای مجاهدین بر اساس توجیه خط سیاسی ماندن در عراق است که میخواهند همچنان این ادعا را بکنند که اوضاع عراق به نفع آن ها تغییر میکند و بر اساس این ادعا هنوز خط قدیمی ماندن در عراق را توجیه کنند.
سوزان
رایس سه روز قبل از این گفت که به تروریستها سلاح های مرگبار داده شده
است. آمریکا خودش اینها را مسلح کرده است. اما اینطور که علی جوانمردی می
گوید نیست که مثلا 60 هزار نفر جلوی 2000 نفر را نتوانستند بگیرند. مسائل
پیچیده ای در جریان بود. اما به نظر من این مسائل عراق را نه تنها آنگونه
که عشق و علاقه علی جوانمردی و آمریکا و رجوی است تقسیم بر سه نمی شود که
اتحاد بیشتری را بوجود می آورد. ·
آقای افتخاری با سلام، به افراد نباید مارک زد و توهین کرد. آقای جوانمردی خبرنگار است و تحلیل و نظر خودش را از حوادث عراق می نویسد. شما میتوانید تحلیل او را قبول داشته باشید یا نوشته اش را نقد کنید ولی تهمت زدن به او کار درستی نیست. دوستانه تر با هم برخورد کنیم.
2
چهارشنبه، 21 خرداد ماه 1393 = 11-06 2014
ورود چهار هزار نظامی آمریکا به فرودگاه بغداد
به گزارش خبرگزاری مهر، منابع امنیتی از حضور 4000 نظامی آمریکایی به فرودگاه بین المللی بغداد برای پشتیبانی از نیروهای امنیتی عراق در جنگ علیه داعش خبر دادند.
این چهار هزار نظامی آمریکایی از پایگاه نظامی در ترکیه برای حمایت از ارتش عراق ضد داعش مطابق با توافقنامه استراتژیک میان دو کشور وارد عراق شده اند.
Atefeh Eghbal
به نظر میرسد که باز کردن راه برای پیشرفت داعش و بزرگ کردن آن به لحاظ تبلیغاتی یک کار حساب شده باشد که بعد بتوان کاملا هر شورشی را سرکوب و کار مخالفین را یکسره کرد. طبق خبرهایی نیروهای ارتش مالکی خود شهر را تخلیه کرده اند . از طرفی خبرگزاری مهر امشب نوشته که چهار هزار نظامی آمریکا از پایگاه ترکیه وارد بغداد شده اند که بر اساس پیمان استراتژیک با عراق به دولت برای سرکوب مخالفین کمک کنند. اگر اینطور باشد قبل از آن باید مخالفین و شورشیان تحت عنوان داعش در بوق و کرنا می شدند تا بعد بتوان سرکوبشان کرد. به هر حال اوضاع بسیار حساس و پیچیده است. باید منتظر خبرهای بعدی باشیم.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر